Dragi starši ob Božiču

Učiteljica staršem za praznike- odprto pismo učiteljice 

Ta članek sem prebrala že lani in sem si ga shranila. Zelo mi je bil všeč in jaz ne bi mogla bolje napisat. Prevedla sem ga kar v slovenščino, za starše, ki ne razumejo dobro angleško. Ostali si pa lahko preberete original članek tukaj.

Lepe in mirne praznike vam želim!

„Dragi starši ob Božiču,“ je zapisala učiteljica.

“Vem, da je v tem letnem času pritisk, da se ustvari popoln čarobni Božič. Vem, da jim želite prenesti čarovnijo Božička in poskrbeti, da bo on prinesel najboljša darila in včasih to pomeni za vas veliko stresa, vendar vam pišem, da vam povem skrivnost.

Pišem vam, da mi vsak januar, ko se otrok vrne v šolo, pove vse o božičnih praznikih. Pripovedujejo mi o dneh, ko so vsi ostali noter in gledali televizijo.

Govorijo mi o sprehodu v mrazu, da bi dobil McDonald’s. Govorijo mi o tem, da ste pustili, da se uležejo v vašo posteljo.

Povejo mi, kako ste igrali karte in jih nekega dne odpeljali na plavanje in pozabili na brisačo. Pripovedujejo o obisku prijatelja na silvestrovo in o tem, kako so ostali pokonci do polnoči. Pripovedujejo mi, kako so se radi nekaj dni igrali v svojem pižamah.

Omenijo svoja darila toda za njih ste Božič vi in vaša ljubezen, čas in rutine ter občutek varnosti.

Vi ste njihova najljubša stvar! “

Leave a Comment