DELAVNICE

Hearties

Trenutno so v izvedbi dve delavnici prilagojeni za dve starostni skupini otrok. Na vsako se lahko prijavite preko kontaktnega obrazca.

URICE ZA DOJENČKE IN MAMICE (OČETE) // 4 - 12 mesecev

Uvod v montessori za vas in vašega otroka

Vaš otrok raziskuje varno, lepo pripravljeno okolje, medtem ko vi lahko spremljate Montessori pristop v akciji.

Okolje je prilagojeno tako, da vključuje Montessori materiale in dejavnosti za plazenje in sedenje dojenčkov, da bi zadovoljili potrebe teh radovednih majhnih otrok.

 • Kje? Prostori vrtca Mali mozaik, Pristaniška 47, 6000 Koper
 • Pričetek 25.11.2019
 • Od 10.00 do 11.00
 • Starost: od 4 do 12 mesecev
 • Trajanje: 60 minut
 • Cena: 25€/mesec
Hearties
Prijavo na delavnico Urice za dojenčke in mamice (očete)… lahko opravite preko e-pošte delavnice@nido-montessori.si ali izpolnite spodnji obrazec:

Montessori urice za MALČKE // 14 do 30 meseceV

Predšolskim otrokom ponujamo možnosti, da razvijejo naslednji korak k neodvisnosti. Bolj zahtevne dejavnosti: peka, obrti in še veliko več!

Okolje je razdeljeno na pet ključnih učnih področij:

Praktično življenje – Dejavnosti, kot so pranje tabel, zalivanje rastlin, pripravljanje prigrizkov pranje posode, perila … omogočajo otroku, da sodeluje v vsakdanjem življenju in spodbuja razvoj koncentracije, koordinacije roke in oči ter mišično kontrolo.

Jezik – Jezikovni materiali otroka izpostavljajo bogatemu jeziku že od zgodnjega otroštva. Košare s klasificiranimi predmeti, kot so kuhinjski predmeti, domače živali, oblačila, ptice, sadje … otrokom omogočajo, da konkretno držijo predmet, medtem ko slišijo njegovo ime. Na policah so tudi pladnji s predmeti in ujemajočimi se karticami. V knjižnem kotičku so dobro izbrane knjige v slovenščini, angleščiniin italjanščini, le te zagotavljajo neomejeno število jezikovnih možnosti za vašega otroka.

Fina in groba motorika – te dejavnosti so raznovrstne in omogočajo vašemu otroku neskončne možnosti, da razvijejo koordinacijo oči, roke, kognitivni razvoj in oprijemljivost v poznejših letih. Priložnosti za grobo motoriko najdemo v številnih praktičnih življenjskih dejavnostih, kot so pranje tabel in gibalne igre v času kroga…

Umetnost – Tako kot vse druge dejavnosti v okolju, so te dejavnosti vzpostavljene tako, da otrok opravlja celotno dejavnost brez pomoči odraslih. Otrok, ki želi barvati, lahko obleče predpasnik, odloži papir, slika, obesi zaključeno barvanje na sušilniku in pospravi mizo za naslednjega otroka. Odrasla oseba bo posredovala le, ko bo to potrebno, in se nato vrnila nazaj, da bi otrok lahko nadaljeval delo sam.

Zaznavanje (senzorični razvoj) – Kaj še omogočajo materiali za zaznavanje Materiali za zaznavanje so strukturirani materiali, kar pomeni, da so razlike med posameznimi deli-kosi matematično določene in lahko delujejo samo kot celota. Otroku omogočajo da izpopolnjuje zaznavo majhnih razlik med posameznimi deli. Imajo kontrolo napake. Otrok predmet prime z roko in primerja različne kose po velikosti; velikost valja primerja z velikostjo luknje in vse to je  intelektualno delo. Ko zaključi z vstavljanjem, ima možnost kontrole svoje napake – avtokontrola. Material mu “pove“, kje je napaka, zato ne potrebuje učitelja. 

 • Prostori vrtca Mali Mozaik, Pristaniška 47, 6000 Koper
 • Starost: od 14 do 30 mesece
 • Trajanje: 75 minut
 • Cena: 25€/mesec
 • Minimalno število prijavljenih 6, maksimalno 10 otrok
 • Ura: 16:45
Hearties
Prijavo na delavnico Montessori urice za predšolske otroke lahko opravite preko e-pošte delavnice@nido-montessori.si ali izpolnite spodnji obrazec: